Kati Karvinen on AnnKain takana

Kati Karvinen perusti AnnKain 2019 kesällä. AnnKai on verkkokauppa ja kivijalkaliike Helsingin Kluuvikadullla, joka jatkaa Katin äidin, palkitun ja arvostetun tekstiilitaiteilija Annikki Karvisen jalanjäljillä mutta kuitenkin omalla tyylillään.  Valoisan ja kauniin myymälän sisustus on valkoinen, jotta värikkäät tuotteet pääsevät mahdollisimman hienosti esille.

Myymälän nimi, AnnKai, juontaa juurensa Katin (Anna-Katri) lapsuuteen Jyväskylässä; se on isän tyttärelleen rakkaudella antama hellittelynimi. Kati halusi kunnioittaa jo edesmennyttä ekonomi- isäänsä nimeämällä uusimman myymälänsä hänen muistokseen. Kati Karvinen asuu Hampurissa, Saksassa, jossa hänellä on jo reilut 20 vuotta ollut oma myymälä.  Toinen Katin Saksan myymälöistä sijaitsee Syltin lomasaarella, Keitumissa.

Kati Karvinen haluaa tarjota pukeutumista yksilöllisyyttä arvostavalle naiselle

AnnKain myymälässä on tarjolla monipuolinen kattaus vaatteita, asusteita ja koruja uniikkia suuunnittelua arvostavalle aikuiselle naiselle. Sarjat ovat pieniä, joten yksilöllisyys korostuu entisestään. Värit ja niistä etenkin kirkkaat ja vahvat perusvärit ovat tärkeässä roolissa suunnittelussa. Karvisen mallisto on vuosikausia ollut tunnettu nimenomaan väreistään jo Annikki Karvisen aikana; onhan hän ollut suunnittelijan urallaan värienkäytön ja -yhdistelyn ennakkoluuloton mestari.

Katin suunnittelutyyli on graafinen ja selkeä. Hänen suunnittelussaan kulmakiviä ovat raidat, selkeät kuviot, ajattomat mallit ja käyttömukavuus.

Ajattomia ja kestäviä vaatteita

Tuotteet ovat lähes kokonaan luonnonkuituja, helppohoitoisia, kestäviä ja suunnittelultaan ajattomia sekä mahdollisimman pitkälle käytettävissä kaikkina vuodenaikoina.  Väreillä ja kuoseilla leikittely sekä rohkea naisellisuus ovat suunnittelun kulmakiviä, sekä rakkaus Suomen luontoon ja vaihtuviin vuodenaikoihin.

Vastuullisuus onkin kantava arvo kaikessa toiminnassa, aina kankaiden hankinnasta ompelutyöhön. Yhteistyökumppaneiksi ja toimittajiksi on valittu pieniä toimijoita, joista moni on pitkien perinteiden perheyritys. Kankaita ostetaan pääasiassa Euroopasta. KARVINEN-malliston vaatteet suunnitellaan Suomessa, neuleet valmistetaankin Suomessa, ja ompelutyö tehdään Tallinnassa.

KARVINEN-mallisto kattaa noin puolet myymälästä.  Toinen puoli koostuu jännittävistä ja erilaisista ulkomaalaisista brändeistä, joiden tuotteisiin AnnKailla on yksinoikeus Suomessa ja jotka poikkeavat selvästi ketjuliikkeiden tarjonnasta. Merkkigalleria-osiosta löydät edustamamme brändit.

Kati Karvinen kertoo mottonsa olevan: ”Jännittäviä vaatteita kaikille naisille, ikään tai kokoon katsomatta!” Näiden sanojen myötä hän toivottaa sinut tervetulleeksi AnnKain myymälään, Kluuvikatu 3, Helsinki.

Lue Iltalehden kirjoitus